Matcentralen
Genom Matcentralen skapar Stockholms Stadsmission möjligheter för socialt och ekonomiskt utsatta människor att få tillgång till mat av hög kvalitet. Projektet ger även arbetsmöjligheter för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden och bidrar till att minska matsvinn genom samarbete med flera företag inom livsmedelsbranschen. Initiativet är ett utmärkt exempel på ett projekt som bidrar till Globala målens tre dimensioner: ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet.
Två frågor till Matcentralen
På vilket sätt bidrar ert initiativ till Globala målen?
Matcentralen arbetar för hållbar konsumtion, motverkar hunger och fattigdom, samt främjar inkludering, hälsa och välbefinnande. Via matcentralen kommer livsmedel som annars skulle ha slängts utsatta människor tillgodo. Matleveranser via grossistverksamheten ger de i akut utsatthet större mängd mat och mer varierad kost. Människor med små ekonomiska marginaler får handla och välja sin egen mat istället för att förlita sig på färdiga matkassar. Dessutom stärks människor via arbetsträning och de vägleds till egen försörjning.
Vad skulle det betyda för ert initiativ att vinna det här priset?
Stockholms Stadsmission arbetar för ett mänskligare samhälle för alla. Att få priset skulle betyda mycket för Stockholms Stadsmission och alla de som dagligen äter maten vi levererar, de som handlar hos oss, arbetar i verksamheten och även för de livsmedelsföretag som donerar sitt överskott. Det synliggör vårt arbete för inkludering av de mest utsatta grupperna i samhället. De som behöver det mest.
Läs mer
Rösta på Matcentralen