Meny
Här hittar du länkar till andra organisationers material och resurser för att arbeta med Globala målen och hållbar utveckling i skolan. Du har väl inte missat skolövningarna som Den globala skolan tagit fram om Globala målen? Du hittar dem här!
Uppdaterades senast den 10 juni 2021
Spilloteket
Spilloteket erbjuder läromedel, skolaktiviteter och fortbildningar som genomsyras av hållbarhet, kreativitet och delaktighet för både elever och pedagoger.
FN-förbundet
Lärarhandledningar, filmer, simuleringar och interaktiva övningar som på olika sätt berör FN, mänskliga rättigheter samt fred och utveckling både lokalt och globalt.
UR:s podd om de 17 Globala målen
UR:s podd med tillhörande lärarhandledning om Agenda 2030 och Globala målen för hållbar utveckling. Podden vänder sig till elever på högstadiet och gymnasiet.
Den globala skolan – lättläst svenska
Den globala skolan har sammanställt information och övningar om Globala målen för lärare och studerande inom sfi, språkintroduktion, svenska som andraspråk eller liknande.
Skolverket
På Lärportalen hos Skolverket finns moduler för kompetensutveckling och kollegialt lärande i hållbar utveckling. Materialet vänder sig till lärare på högstadiet och gymnasiet.
Naturskyddsföreningen
Hos Naturskyddsföreningen finns läromedel och material om allt ifrån energi och ekosystemtjänster till havet, mat och hållbar utveckling. Materialet vänder sig till förskola, grundskola, fritids och gymnasium.
Amnesty International Sverige
Lektionsmaterial, filmer, poddar, presentationer och övningar om mänskliga rättigheter utvecklat för gymnasieskolan och anpassat efter specifika kursplaner.
Rädda Barnen
Skolmaterial och övningar som kan användas i undervisning om barns rättigheter och barns situation i världen.
Lärarförbundet
Här kan du som lärare hitta lektionsidéer och inspiration till din undervisning och för att skapa engagemang kring hållbarhet och internationella frågor.
Sveriges Kvinnolobby
En guide för personal inom elevhälsan för att stärka arbetet mot sexuella trakasserier i skolan. Guiden fokuserar särskilt på tre områden där ett starkt jämställdhetsperspektiv behövs.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
Här kan du som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium hitta skolmaterial om samhällets och den enskildes säkerhet och beredskap vid olyckor, kriser och krig.
Fairtrade Sverige
”Fairtrade för skolan” är ett pedagogiskt utbildningsmaterial om hållbar utveckling med inspiration för både lärare och skolledning, i och utanför klassrummet.
UNICEF
UNICEF har utvecklat skolmaterial för olika årskurser med syfte att engagera skolor att både undervisa om barns rättigheter och praktisera rättigheterna i det dagliga arbetet.
Forum för levande historia
Workshops, skolövningar och handledningar i syfte att främja skolans arbete och lärande om demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter, med utgångspunkt i Förintelsen.
WWF Utbildning
WWF Utbildning innehåller fakta, inspiration och metoder för att arbeta med hållbar utveckling inom förskola, grundskola och gymnasium.
Konsumentverket
Konsumentverket har tagit fram skolmaterial om konsumenträttigheter, privatekonomi, reklam och hållbar konsumtion. Materialet är utvecklat för olika åldersgrupper.
Håll Sverige Rent
Inspirerande sagor, spel, läromedel och lärarhandledningar om nedskräpning och hållbar utveckling framtagna av Håll Sverige Rent. Materialet är utvecklat för olika åldersgrupper.
Plan International Sverige
Plan International Sverige har tagit fram flera lärarhandledningar på teman kopplade till barns rättigheter, jämställdhet och de Globala målen för hållbar utveckling.
PeaceWorks
PeaceWorks metodmaterial ger pedagoger och elever effektiva verktyg för att motverka rasismens olika uttryck såväl som att själva kunna uppnå positiva attitydförändringar.
Union to Union
Utbildningskit med workshopövningar, presentationer och studievägledningar om det globala fackliga arbetet, rättvis handel och arbetstagares situation i världen.
Omskaparna
Med Omskaparna får elever i åk 4-6 utforska hållbarhet och omställning genom kreativt skapande tillsammans med sina lärare och professionella kulturaktörer.
Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.